Acelasi cer si totusi … altul

Anul asta salcamii nu mi-au mai inflorit in fata geamului dar cel putin mi-au ramas stelele, luminitele palpaietoare ale avioanelor din cursele nocturne, miorlaitul unei pisici in linistea noptii si mirosul de verde.

Si ce-mi lipseste cel mai mult e hoinaritul pe strazi la 4 dimineata. Din Overpoortstraat unde Lys-ul se strecoara pe sub podete … pe Clarissenstraat, in statie la Stelplaats apoi stanga, trecand pe langa parcul luminat difuz unde se balacesc lebede, ajungand pe Braemkasteelstraat, pe Meersemdries unde autobuzul de noapte ma petrece si inca putin pana pe Emiel Claeyslaan la nr. 34 exact in Gentbrugge … Descui usa si pasesc tip-til pe scarile ce scartaie indreptandu-ma spre locsorul meu. Intru, imi arunc hainele pe scaun, aprind lampa de pe birou si dau drumul la pc ca sa se stie ca am ajuns in siguranta, dupa ce am strabatut tot orasul la 4 dimineata cand doar nightwikel-urile sunt deschise.

Apoi deschid usa de la miniatura-mi de balcon si … si deasupra acoperisului roscat al casei de peste drum privesc cerul asteptand sa se crape de ziua.

Acelasi cer pe care-l am si acum … dar strabatut de cabluri de retea.

*Pantera – Forever tonight

This entry was posted in Travel Journal and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s