Al saptelea Licorn – Jelly Jones

Al saptelea Licorn de Jelly Jones – tot colectia Raftul Denisei pentru care se pare ca am facut o pasiune in ultima vreme.

Intr-un Paris contemporan unde competitia intre muzee este acerba iar ascensiunea artistica nu este accesibila orisicui, tapiseriile din setul “La Dame a la Licorne” se vor situa in mijlocul evenimentelor.

Alexandra Pellier, curator al Muzeului Cluny din Paris unde sunt gazduite 5 dintre celebrele tapiserii, este invitata intr-o manastire de calugarite din Lyon sa examineze diferite obiecte datand din secolul XIV unde ajunge sa descopere un secret bine pazit de-a lungul vremii: exista si o a 7-a tapiserie din acelasi set (cea de a 6-a se afla intr-o colectie privata).

In aceasta aventura ea este insotita de vechiul sau prieten din facultate, Jake Bowman, pictor venit la Paris in cautarea inspiratiei.

Intreaga poveste este foarte antrenanta, incursiunile in povestea de iubire dintre Adelle, fata ale carei desene stau la baza tapiseriilor, si mesterul tapissier imbinandu-se de minune cu trairile Alexandrei Pellier, ea insasi in cautarea acelui sentiment de implinire sufleteasca.

Cu toate ca poveste se deruleaza mai mult din perspectiva Alexandrei, as putea spune ca personajul principal este insa prin excelenta Licornul; el leaga cele doua povesti, este sursa creativitatii ce-i va asigura lui Jake succesul  si reprezinta visul ambelor fete de a se elibera, de a gasi “le seul desir”  si de a-si implini visele.

This entry was posted in Recenzii / Reviews and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s