Christopher Moore – O treaba murdara

“O treaba murdara” este o carte amuzanta, numai buna pentru o dupa amiaza zambareata de vara.

Charlie Asher, un adevarat Mascul Beta ce intra in cele mai stranii situatii din care iese basma curata de fiecare data datorita naivitatii si stangaciei sale, isi pierde sotia la nasterea fiicei lor, Sophie.

Dupa tristul eveniment, Charlie incepe sa vada in magazinul sau de articole second-hand tot felul de obiecte care emit o lumina rosie intermitenta. La inceput nu stie despre ce este vorba dar dupa ce primeste Marea Carte a Morţii afla ca, de fapt, acelea sunt suflete, prizoniere in obiecte, pe care trebuie sa le repuna in circuitul vietii pentru ca el este nimeni altul decat Moartea (da, da, cu M mare). Sau, ma rog, una dintre ele pentru ca San Francisco-ul abunda in Negustori ai Mortii.

Situatia in oras incepe sa se complice cand adevarate forte ale intunericului ies la suprafata din canalele subterane pentru a cuceri lumea si a-si instaura regatul.

Astfel Charlie trebuie sa lupte cu Babd, Macha si Nemain, cele 3 Morrigan, are de salvat sufletul sotiei sale si trebuie sa aiba grija si de fiica sa Sophie care poate omori pe oricine rostind cuvantul “pisi”.

In toata aceasta poveste sunt implicati si angajatii lui Charlie, Lilly (o pustoaica goth foarte sarcastica si cu talente culinare), Ray (un fost politist ce-si cauta partenerea pe cele mai dubioase si “fierbinti” site-uri de dating), sora sa Jane (o lesbiana care insista sa-i poarte cele mai bune costume), Minty Fresh (un alt Negustor al Mortii ce obisnuite sa se imbrace intr-un verde demential) si doi dulai (Alvin si Mohamed care mananca sapun si n-o scapa din priviri pe mica Sophie).

“O treaba murdara” este, dupa cum scrie si pe coperta, “O fantezie moderna, o epopee ironica a dragostei si a mortii”.

Din cercetarile mele am vazut ca domnul Christopher Moore este un impatimit al scrierilor hazlii, el fiind si autorul cartii “Evanghelia dupa Biff: prietenul de joaca al lui Iisus” despre care am auzit numai de bine.

This entry was posted in Recenzii / Reviews and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s