sociologia si coordonatorul de educatie si training

Dupa 2 ani ca asistent de resurse umane, in cadrul aceleiasi compani, am devenit Lider sau Coordonator de Educatie si Training. Ceea ce mereu mi-am dorit. Sa fac ce-mi place, sa fie creativ, distractiv iar oamenii sa se simta bine si sa plece cu o lectie invata.

Ce face un coordonator de educatie si training ? In mare parte planifica, coordoneaza, monitorizeaza si evalueaza dezvoltarea, implementarea si marketing-ul proiectelor de training si pregatire profesionala din cadrul companiei, ceea ce inseamna ca:

– identifica nevoile de training, calificare profesionala si coaching

– coordoneaza echipa de educatie si training

– intocmeste calendarul si il promoveaza

– se ocupa personal sau deleaga coordonatorilor sarcini administrative cum ar fi: aranjarea salilor de training, pregatirea suporturilor de curs pentru participanti, distribuirea invitatiilor catre participanti, etc.

– redacteaza suporturi de curs pentru cursurile pe care le sustine, monitorizeaza si evalueaza din punct de vedere metodico-didactic atat cursurile ce se desfasoara in sistem propriu cat si cele din afara companiei

– contribuie cu propuneri la planificarea strategica a organizatiei, a planului de actiune, a bugetului estimativ anual necesar derularii programelor de invatare

– organizeaza evenimente legate de activitatea de training si team-building.

– construieste programe de team-building sau incheie parteneriate cu firme de specialitate

 In functie de specificul trainingului sau programului sunt multe alte lucruri minunate care se intampla – cel mai mult si mai mult imi place sa tin eu insemi sesiunea.

Sunt un fel de copil mai mare care da tonul la o joaca “organizata”. E drept ca o sesiune de 3-4 ore sau chiar si o zi intreaga de activitati atat in clasa cat si afara te cam lasa fara glas si iti rapeste ceva energie insa castigul este si el pe masura: durere de obraji de la glumitele din clasa, povesti de viata unice si experiente diferite de fiecare data.

This entry was posted in Sociology and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to sociologia si coordonatorul de educatie si training

  1. Pingback: Ce poti face cu o licenta in sociologie? | Stardust & Dreams

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s