Sociologia si Specialistul in Comunicare

Dupa 3 ani petrecuti pe partea de educatie si training a venit timpul unei schimbari.

Desi imi pastrez si lucruri din vechiul job (cum este partea foarte draga mie de teambuilding sau de urmarire a senioritatii in companie) de ceva vreme ma ocup de tot ceea ce tine de procesul de comunicare, la nivel local, si se cheama ca sunt specialist in comunicare.

Ce fac:

  • Particip la elaborarea strategiei de comunicare interna; O initiez, facilitez si intretin prin concepere, editare si distribuire de materiale catre angajati.
  • Pun in aplicare strategia si planul de comunicare externa, prin activitati specifice de relatii publice si publicitate;
  • Planific, organizez şi implementez evenimente şi campanii de evenimente interne (Petrecerea de Craciun a Copiilor, 1 Iunie, diverse evenimente sportive, voluntariate ca membru al unor grupuri de lucru, etc)
  • Conduc propriul grup, cel de Comunicare, si impreuna elaboram Revista bilingva interna a fabricii, cu caracter trimestrial – deci cautam articole, luam interviuri, facem corecturi si traduceri.
  • Actualizez diverse tipizate ale companiei si ma asigur ca toate materialele personalizate respecta regulile de identitate vizuala.
  • Colaborez cu partenerii si cu furnizorii de servicii specifice (agentii de publicitate, edituri) pentru materiale ca: postere, brosuri, booklet-uri, prezentari, filmulete cu uz intern dar si extern, etc.

Pare simplu?

Uneori este, alteori nu. Mai ales cand inspiratia lipseste – poti lucra si cateva ore la un material pe are ceilalti il privesc cateva secunde sau la unul care, dupa ce e terminat, il schimbi cu altul care iti ia doar 5 minute inspirate.

This entry was posted in Sociology and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s