Noi – ca intotdeauna

Si am petrecut o saptamana impreuna, ca in vremurile bune cand ne intalneam si hoinaream de nebune prin Brasov, mancam inghetata in piateta Enescu, exploram corpurile facultatilor, cand ramaneam peste noapte una la cealalta si ne prindea dimineata pierdute in discutii si rasete.

Imi era dor de ea, aveam atatea sa-i spun, sa-i arat si sa descoperim impreuna. La naiba, de doua luni nu ma mai readusese nimeni cu picioarele pe pamant…

Cine si-ar fi inchipuit ca o sa ne intalnim pe meleaguri straine, ca o sa fim doua necunoscute intr-un tren indreptandu-se spre Brussels sau intr-un avion trecand intr-o noapte friguroasa deasupra Amsterdamului avand ca destinatie Copenhaga?

Si s-a intamplat; fara planuri, fara liste cu “lucruri de facut”, pur si simplu intr-o noapte am stabilit sa ne vedem in doua saptamani.

Am fost doar noi si restul lumii. O saptamana ca o vacanta intreaga: catedrale gotice cu vitralii, orgi si batranei simpatici, statui amuzante si reci, ploaie, vant si frig, turnuri cu ceas si castele de conti inconjurate de canale, micul Julien si mica Sirena, fabrici de bere si baruri, magazine cu decoratii de Craciun desi e abia jumatea lui noiembrie, tarmuri de mare, porturi si miros sarat de alge.

Am venit, am vazut, am cucerit si am reinnoit, as adauga. Timpul a vrut sa zboare dar noi nu l-am lasat, l-am exploatat pana la ultima secunda. Amintiri si iar amintiri, asta ne va ramane pe langa o prietenie ce sper ca va dura o viata.

Eu am plecat, ea a ramas; ea o sa plece, eu o sa raman.

Ne vedem de Craciun!

img_2991d.jpg

 

This entry was posted in Creativ writing and tagged , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Noi – ca intotdeauna

  1. kempesuuu says:

    si multa bere… asta ai uitat? Foarte multa bere dragi cititori. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s