Salata a la belgica

Cum se realizeaza o salata de fructe cu bere belgiana pentru o singura persoana:

Pasul 1: se iau 3 clementine de marime mijlocie ( nu ca ar exista si clementine gigantice, dar fie), se decojesc frumos cu degetele , nu cu cutitul pentru ca nu vrei sa te ranesti. Bucatelele mici portocalii se despart din mingiuta si se taie de data aceasta, fiecare feliuta in doua.

Pasul 2: se ia una bucata mar ionatan. Se crapa cu cutitul pe jumatate desi este mult mai amuzant sa incerci sa faci asta cu mainile( o sa-ti ia ceva timp daca este un mar tanar). Fiecare jumatate din mar se sculpteaza cu cutitul in altele mai mici in functie de preferinte.

Pasul 3: se pun bucatile de fructe intr-un bol si se presara peste ele zahar brun rezultat in urma sfaramarii cu furculita a unui astfel de cubulet.

Pasul 4: se amesteca fructele cu zaharul, se alearga dupa ele cu furculita prin bol, li se fura mintile.

kriek-beer.jpg

Pasul 5: se ia una bucata cutie de bere Kriek , se desface, se miroase pentru a simti parfumul cireselor dupa care se varsa din continut peste fructele din bol. Daca operatiunea a decurs conform graficului vei observa ca bucatile de fructe vor fi acoperite usor la inceput de o spuma rozalie.

Pasul 6: se ametesc inca putin fructele pentru a fi imbibate de “alcool” si pentru ca “alcoolul” sa fure din siropul lasat de ele.

Pentru un efect mai ametitor se vor folosi si cartofii exotici ( kiwi).

Pofta buna! Si sete buna, ca sigur vei savura si restul de bere!

 

salata-belgiana.jpg

This entry was posted in Handmade/etsy finds and tagged , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Salata a la belgica

  1. Bianca says:

    imi place reteta ta dar as avea si eu o intrebare…merge facuta si cu bere fara alcool? k eu nu beau deloc alcool dar reteta mi se pare super si chiar as incerca…..

  2. dayda says:

    mey, nush daca se poate…iar berea folosita de mine e bere de cirese si prin Romania nu cred sa fi vazut… plus ca a fost folosita in lipsa de altceva 😛

  3. Bianca says:

    bere de cirese…..:-?…..nu poate fi inlocuita cu sirop de cirese si altceva?….ma mai gandesc si incerc…si o sa iti spun ce a iesit 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s