Spre Dampoort

Si tocurile se aud zgomotos pe fiecare straduta a orasului pe care pasesc. Un sunet scurt, ritmat, dar la fiecare pas un altul. Alta dala sub piciorul meu, o incrucisare de linii, alta dala sub piciorul meu, o imbinare de pietre slefuite. Un pas dupa altul ma poarta prin alei sau pe bulevarde. Si tocurile continua sa vorbeasca. Oare mai e mult? Da’ unde mergem? Sigur azi mergem pe Clarissenstraat. Ba nu, azi ne ducem in Koren Markt! Taci, nu acolo, am fost si ieri! Ce stii tu, nu vezi cat esti de tocit?

Dar orasul e ocupat, preocupat de tramvaie aglomerate si greoaie, de biciclisti aiuriti, grabiti, ce taie calea masinilor oprite in ultima clipa; orasul rade de ele pentru ca sunt nestiutoare, pentru ca mereu au ceva de comentat despre strazile lui, despre luminile ce cad peste botul pantofilor si niciodata peste ele, despre ploaia care mereu le murdareste, despre frunzele peste care trec si le fac sa se infioare. Nu le raspunde. Si nu le raspund nici eu. Vreau sa le surprind, sa le duc unde nu au mai fost, sa simta pasii ce au trecut pe acolo, sa calce peste urmele altor tocuri. Acolo sigur vor ramane mute, pentru o secunda se vor opri din discutiile interminabile; da, acolo barcile se opresc intotdeuna pentru a pleca iar in croaziere pe canale, acolo tinerii vin, se aseaza si isi lasa picioarele sa se balangane deasupra apei asteptand inspiratie sau gandindu-se la cineva drag, acolo se zareste doar varful turnului cu ceas.

Si tocurile vor pasi pe scandurile umede ale docului, se vor oglindi in apa verde-inchis, si cercuri si cercuri se vor raspandi cand o vor atinge, si se vor legana amortite si vor adormi fericite in drum spre casa.

Azi mergem in Dampoort!

dampoort.jpg

This entry was posted in Travel Journal and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Spre Dampoort

  1. kempesuuu says:

    prea multe tocuri! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s