Diavolul danseaza vals

Cu o pereche de botine roşii, un corset vişiniu cu roze brodate de ea, falduri cu dantelă neagră, gâtul mic, încins cu o panglică şi părul negru, lung, cu şuviţe rebele, pierdute pe umeri, ea cuprinse mâna întinsă ce o invita la dans. O strângere fermă, o apropiere discretă a omului pe care îl iubea la doar 17 ani.

Discul valsa odata cu ei. Privirea ei pierdută în ochii săi copleşitor de reci îl făcea să ardă pe dinăuntru. A aşteptat o viaţă clipa asta : s-o aibă acolo, în braţele sale, îndrăgostită şi fără nici o teamă. Era momentul să pună capăt tuturor gândurilor, să fie liber, să poată trăi cu adevărat aşa cum şi-a dorit.

Ii zâmbi. Si ea îi întoarse zâmbetul şovăielnic.

O asemenea şansă nu se acordă oricui şi n-ar fi prima dată când ar trebui să sacrifice un lucru drag. Un bărbat ca el, trecut de prima tinereţe, ştie când soseşte timpul să treci mai departe fără nici un regret.

Ii ridică bărbia şi-o sărută mângâindu-i delicat gâtul. O dâră roşiatică se prelingea acum pe pieptul cald în timp ce panglica sfâşiată de la gât încă nu atinse podeaua.

Ochii mari îi ţintuiau când mâna în care ţinea lama, când faţa atât de senină şi impasibilă. Işi înfipse degetele în catifeaua albastră a hainei şi încercă să-l tragă spre ea. Nu scoase nici un cuvânt în timp ce se prăbuşea pentru ultima oară în braţele călăului său.

Discul trecu la piesa următoare.

Era mulţumit. Partea sa de înţelegere fusese respectată. Tinereţea furată a unei fetişcane pentru o viaţă fără sfârşit, un schimb mai mult decât echitabil.

Nu ştia însă că diavolul valsează în rochie de bal.

vampire_ngongo

* Breaking Benjamin – Dance with the devil

This entry was posted in Creativ writing and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s