Necrolog – exercitiu creativ

Diana Andrei, nascuta intr-o zi de vineri, 27 iunie 1986, a plecat ieri, 18 februarie 2067, la minunata varsta de 81 de ani, spre a raspunde chemarii unor vechi prieteni si cunostinte ce o asteptau de ceva vreme dincolo de curcubeu.

Diana, cunoscuta si ca detinatoarea galeriei La Parfumerie d’Ayda, loc in care periodic isi imbutelia trairile oferindu-le ca o seherezada oricarui trecator, ramane un suflet cald, plin de umor si povesti incitante pe care le puteti gasi in librarii sub pseudonim, pasionat de cultura popoarelor nordice si vesnic indragostit de cantecul marii.

Sociolog de profesie, n-a reusit sa-si dea seama niciodata de ce a facut aceasta alegere, singura ei ipoteza fiind totusi aceea ca, neincrederea ei in oameni a facut-o sa caute in strafundurile pattern-urilor sociale pentru a gasi un raspuns, fapt concretizat partial si in lucrarea sa de licenta. Urmand calea fireasca a lucrurilor ea a fost si prima din familia sa care si-a aprofundat studiile in cadrul unui masterat unde, si de aceasta data, subconstientul a refuzat sa-i intocmeasca o lista concreta cu avantajele si oportunitatile pe care i le ofera.

Spirit boem si aiurit, mereu in cautare de noi provocari si lucruri de mesterit, parcursul ei profesional este ca o furtuna pe mare si deci nu multi ar supravietui unei astfel de incercari.

De azi inainte ne-o putem aminti pe Diana ca fiind prima femeie cu ochi albastri ce a avut concomitent trei pisici negre si totusi nici o carte de vrajitorie la indemana, drept dovada faptul ca in cele din urma n-a dobandit eternitatea in aceasta lume a muritorilor oricat de mult si-ar fi dorit darul intunecat /ar fi  indragit povestile din seria “The Vampire Chronicles”.

Cei care au cunoscut-o pe aceasta entitate spirituala ce a avut o experienta umana, sunt invitati sa sarbatoreasca reintoarcerea ei pe taramurile primordiale servind un pahar de vin alb demi-dulce sec (preferabil sauvignon blanc) si ascultand in fundal o bucata minunata de jazz  “Isn’t a lovely day?”

You_Raise_Me_Up_by_watergal28

This entry was posted in Creativ writing and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s