Jurnal artistic

Nu stiu daca la noi  exista deja conceptele de scrapbooking sau altered books (traduse nu le-am gasit) si cu atat mai mult nu cred sa existe persoane care sa aleaga aceasta forma de exprimare artistica.

Daca de la diverse evenimente, calatorii, intamplari ai ramas cu poze, biletele, taieturi din ziare si tot felul de alte “nimicuri” pe care de obicei le strangi si le pastrezi de dragul vremurilor bune aruncate pe unde nici tu nu mai stii exact, atunci e timpul sa le cauti, sa-ti iei tubul cu lipici, poate si ceva culori / carioci / acuarele   si un carnetel / caiet si sa te pui pe treaba. Este o metoda excelenta pentru a pastra toate aceste amintiri la indemana, pentru a te inspira ori de cate ori simti nevoia si pentru “a te juca” atunci cand te simti inspirat.

Scrapbookingul este un album hand-made cu franturi din viata.

Altered bookingul imi place foarte tare deasemeni pentru ca imbina atat exercitii de dezvoltare a creativitatii scriitoricesti cat si a creativitatii artistice / plastice.

Se ia o carte (noua, veche, nu conteaza) si se recicleaza. Adica i se aplica straturi de vopsea, se leaga diferit, se taie, i se ard paginile, i se indoaie, i se adauga unele noi, se fac colaje, se imprima cu stampile, i se dau gauri (gen capse), i se pun funde, panglici, i se fac chiar “buzunare” sau nise in care se pot adauga diferite obiecte.

Absolut orice iti trece prin minte se poate realiza cu cartea respectiva pentru ca la final sa devina un obiect de arta.

In ceea ce priveste continutul, randurile scrise (povestea in sine pe care o contine cartea) acestea pot fi reduse la simple cuvinte pe care noi le alegem (de obicei 1 cuvant la 2 -3 randuri) si care per ansamblu dau nastere unui nou text, care ne reprezinta sentimentele, trairile din momentul in care am facut alegerile. Altered book-urile sunt expuse si chiar vandute in galerii de arta dar si pe internet.

Astazi mi-am inceput si eu calatoria artistica si am reusit sa alterez coperta viitorului meu jurnal.

Din decupaje, stickere si printuri stranse in timp a reiesit un titlu la care daca m-as fi gandit nu cred ca ar fi iesit atat de potrivit.

Am folosit doar colajul. Am insa si unele elemente suprapuse cum ar fi inima sagetata din interiorul heartagram-ei si inima care pompeaza dragoste in jurul globului pamantesc, ea fiind suprapusa pe o serie de cercuri negre si rosii asemanatoare celui din coltul dreapta sus.

Sunt foarte incantata de Dosarul inimii mele dar ma gandesc sa adaug ceva culoare in restul paginii.

This entry was posted in Creativ writing and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s