Impresionistii – Diana Newall

impresionistii_artindetail_diananewallCand vine vorba de pictura nu pot niciodata sa spun ca-mi plac culorile dintr-un tablou, ca tehnica este cea care ma impresioneaza ori pur si simplu imaginea infatisata reflecta starea mea de spirit.

Impresionistii, micul album de arta semnat Diana Newall ce cuprinde 127 de pagini care povestesc despre 20 de tablouri reprezentative ale impresionistilor, este primul care ma face sa inteleg cu adevarat de ce-mi place ceea ce-mi place.

Aproape 6 pagini sunt dedicate fiecarui tabloul in parte incepand cu mici paragrafe biografice despre artist, mai ales intamplari din viata sa la momentul crearii tabloului, si continuand cu decupaje, chenare si palete de culori menite sa atraga atentia asupra detaliilor si finetei.

E ca si cum ai avea parte de un tur de galerie complet personalizat in care Diana Newall sta ascunsa intr-un coltisor si-ti spune tot ce trebuie sa stii despre tabloul pe care-l ai in fata: cum se numeste, cine l-a pictat si cand, ce muzeul il gazduieste la momentul prezent, ce tehnici si artificii au fost folosite la realizarea lui.

Pe deasupra, ca un bun ghid ce-ti este, iti dezvaluie si secrete:

despre liniile fine si textura tuselor de vopsea din parul maestrului Clasei de dans lui Degas,  the_dance_class_degasdespre amestecul cromatic folosit pentru chipul lui Aline in Dejunul canotierilor lui Renoir the_luncheon_at_the_boating_party_renoir

sau despre dinamismul si adancimea prezente in Impresie, rasarit de soare al lui Monet.

impression_sunrise_monet

Arta in detalii te prinde si te surprinde fie ca esti cunoscator de arta sau doar admirator.

This entry was posted in Recenzii / Reviews and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Impresionistii – Diana Newall

  1. oana says:

    Foarte dragut albumul! E o serie intreaga aparuta la Vellant, care, pe langa albumul asta, cuprinde si Suprarealistii, Arta japoneza si Arhitectura moderna. Sunt perfecte drept cadou, eu deja am dat unul:)

  2. Ayda says:

    Multumesc de veste. Nu stiam ca Impresionistii impresioneaza intr-un mod atat de placut 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s